کلام کوتاه؛ پیامی بلند

نقش عرف در حقوق خانواده

نقش عرف در حقوق خانواده ✅✅✅

در کشور ما منبع اصلی حقوق، قانون می باشد. در عین حال عرف نیز در ترسیم قواعد حقوقی اثر بسزایی دارد. در واقع عرف، حقوق نانوشته ای است که شهر به شهر معیار و شاخصی از برای برخی روابط خانوادگی است. بهترین مصداق آن شیربهاست که چنانچه در برخی از شهرها مرسوم است، به مبلغی گفته می شود که به عنوان کمک هزینه انجام مراسم عروسی یا تهیه جهیزیه، غیر از مهر در هنگام عقد بین زوجین یا خانواده آنها توافق می شود و گاهی داماد به جای پرداخت وجه نقد، خرید برخی از اقلام مثلاً چهار تکه درشت، را برعهده می گیرد.

مثال دیگر مهر‎ المثل است که شامل موردی می شود که اگر در زمان انعقاد عقد راجع به مهریه توافق نشده یا اینکه مهریه نوعی تعیین گردیده که مطابق قانون نبوده، در این حالت بر اساس عرف و عادت محل و وضعیت خاص زوجه مانند تحصیلات، سن، شغل و امثال آن، مبلغی در مشابه زنان هم شأن وی تعیین می‌گردد. به عبارت دیگر، در میزان مهرالمثل، موقعیت زن از نظر ویژگی های شخصی و اجتماعی و عادت زنان همتای او بررسی می‎شود.

مثال آخر اینکه؛ در قانون میزان مشخصی برای نفقه تعیین نشده و میزان آن متناسب با شئون خانوادگی زن، عرف و عادت ساکنان هر منطقه تعیین می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا