حقوق شهرنشینی

حقوق شهروندی و مقررات شهرداری؟

حقوق شهروندی و مقررات شهرداری؟ ✅❓✅
از جمله حقوق هر شهروند اینکه؛ هر جا که شهرداري ها قصد اجراي برنامه هاي عمومي، عمراني دارند، باید قبل از تملّک اراضي قانوني مردم، در صورت به توافق نرسيدن شهرداري با مالک، قيمت ابنيه املاک و اراضي بايد با قيمت روز تقويم و پرداخت شود و در فرض عدم توافق، دادگاه صالح محل وقوع ملک اقدام به معرفي کارشناس خواهد كرد.

در اين راستا شهرداري مکلف است قبلاً به صاحب حقوق مالکانه اطلاع دهد که ملک ايشان در محدوده اجراي طرح است و از مالک بخواهد که براي توافق در واگذاري به شهرداري مراجعه کند. لذا قبل از اجراي تشريفات فوق، امکان تملّک اجباري اين حقوق وجود نخواهد داشت. ☂️⚖️☂️

با اضافه بنای زائد بر مجوز شهرداری، چگونه برخورد میشود؟

✅ در خصوص اضافه ‌بنا که زائد بر مساحت درج‌شده در پروانه ساختمانی واقع شده و در محدوده استفاده از اراضی است، کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌تواند در صورت عدم‌ ضرورت، قلع اضافه ‌بنا را با عنایت به موقعیت ملک از نظر مکانی، رأی به اخذ جریمه متناسب با نوع استفاده از فضای ایجادشده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی صادر و شهرداری را مکلف به وصول جریمه کند.

✅ در صورتیکه محکوم از پرداخت جریمه خودداری کند، شهرداری مکلف است با ارجاع مجدد پرونده به کمسیون ماده ۱۰۰ صدور رأی تخریب را تقاضا کند که کمیسیون ماده ۱۰۰ در این مورد نسبت به صدور رأی تخریب اقدام مقتضی را به عمل خواهد آورد. ???

? س: تخلف ساختمانی عدم استحکام بنا، چیست؟

? ج: در خصوص عدم استحکام بنا از لحاظ فنی، کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به رفع نقص در یک دوره زمانی خاص می‌دهد و اگر سازه از لحاظ فنی قابل تحکیم و مقاوم‌سازی نباشد یا مالک در زمان تعیین‌شده نسبت به مقاوم‌سازی آن اقدامات لازم را به عمل نیاورد، کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به قلع و قمع بنا صادر می‌کند که به اجرا گذاشته می‌شود و کمیسیون ماده ۱۰۰ نمی‌تواند در چنین مواردی با صدور رأی نسبت به جریمه، موجبات وجود ساختمانی غیر مستحکم که موجب خطر است را فراهم کند و چنانچه در مورد گزارش عدم استحکام بنا فی‌مابین شهرداری و مالک اختلاف حاصل شود یا در زمانی که مهندس ناظر گزارش شهرداری مبنی بر عدم استحکام بنا را قبول نداشته باشد، مراتب به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌شود.

??‍?? تخلفات ساختمانی در چه مرجعی رسیدگی می‌شود؟

در خصوص اضافه ‌بنا که زائد بر مساحت درج ‌شده در پروانه ساختمانی واقع شده و در محدوده استفاده از اراضی است، کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌تواند در صورت عدم‌ضرورت، قلع اضافه‌بنا را با عنایت به موقعیت ملک از نظر مکانی، رأی به اخذ جریمه متناسب با نوع استفاده از فضای ایجادشده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی صادر و شهرداری را ملکف به وصول جریمه کند و در صورتی که جریمه‌شده از پرداخت جریمه خودداری کند، شهرداری را ملکف کرده است با ارجاع مجدد پرونده به کمسیون ماده ۱۰۰ صدور رأی تخریب را تقاضا کند که کمیسیون ماده ۱۰۰ در این مورد نسبت به صدور رأی تخریب اقدام مقتضی را به عمل خواهد آورد.
? س: آثار تجاوز به معابر عمومی چیست؟

? ج: در خصوص تجاوز به معابر شهری، مالک موظف است در هنگام نوسازی بر اساس پروانه ساختمانی و طرح‌های مصوب، موارد اصلاحی را رعایت کرده و در صورتیکه برخلاف پروانه ساختمانی یا بدون پروانه، تجاوزی در این مورد صورت پذیرد، شهرداری در این مورد مکلف است از ادامه عملیات ساختمانی جلوگیری و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال کند.

? س: مسئولیت مهندسین ناظر، چیست؟

? ج: آن‌ها مکلفند نسبت به عملیات اجرایی ساختمان‌هایی که به مسئولیت آن‌ها احداث می‌شود از لحاظ درستی موارد ساختمانی با مشخصه‌های درج‌شده در پروانه و نقشه‌های ساختمانی و دیگر موارد به صورت مستمر نظارت داشته و در پایان کار درستی ساختمان با پروانه و نفشه‌ها و دیگر موارد را گواهی کنند و چنانچه مهندسین ناظر برخلاف واقع اقدام به صدور گواهی کنند یا اینکه تخلفات موجود را به‌موقع به شهرداری اعلام نکنند و نتیجتاً موضوع منتهی به طرح در کمیسیون ماده ۱۰۰ شود و مطابق با تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداری منجر به صدور رأی به جریمه یا تخریب ساختمانی شود، شهرداری مکلف است مراتب را به سازمان نظام ‌مهندسی اعلام کند.

? س: آثار تخلفات ساختمانی احداث ساختمان مغایر با کاربری

? در خصوص شهرداری‌ها، در شهر‌هایی که نقشه جامع شهر تهیه و تنظیم شده است، آن‌ها مکلفند مطابق ضوابط مذکوره در پروانه ساختمانی، نوع استفاده از ساختمان را قید و در صورتی که برخلاف موارد درج‌شده در پروانه ساختمانی، در منطقه غیرتجاری، محل کسب یا پیشه یا تجارت ساخته شود، شهرداری مورد را به کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح کند و کمیسیون ماده ۱۰۰ در صورت احراز تخلف مالک یا مستأجر، با تعیین مهلتی مناسب که نباید از ۲ ماه تجاوز کند، در مورد تعطیلی محل کسب یا پیشه یا تجارت ظرف مدت یک ماه اتخاذ تصمیم کند.

? س: مرجع اعتراض شهروندان به آراء کمیسیون ماده ۱۰۰ کجاست؟

? ج: در خصوص آرای اصداری از کمیسیون ماده ۱۰۰، هرگاه شهرداری یا مالک یا قائم‌مقام او از تاریخ ابلاغ رای ظرف ۱۰ روز نسبت به آن رأی اعتراض کند، مرجع رسیدگی به اعتراض کمیسیون دیگر ماده ۱۰۰ خواهد بود که اعضای آن غیر از افرادی هستند که در صدور رأی قبلی شرکت داشته‌اند. رأی این کمیسیون قطعی است، اما در هر حال رأی قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰ قابل اعتراض در دیوانعدالت اداری است.
مراحل گرفتن پروانه ساختمان چیست؟
شهروندانی که برای ساخت مسکن تمایل به اخذ پروانه ساختمانی و گواهی پایان کار را دارند باید قبل از هر گونه انجام عملیات ساخت و ساز، مراحلی را از طریق شهرداری طی نمایند. در بیان اهداف شهرداری به جز نکاتی که در سلسله مباحث این مجموعه اشاره شده، باید گوشزد نمود شهرداری به استناد وظایف و تکالیف خویش و در راستای زیبا سازی شهری، حفظ استاندارد های فنی، ایمنی و بهداشتی، مهار اراضی رها شده از جهت تمرکز آلودگی ها، تشویق به نوسازی بافت های فرسوده، افزایش واحدهای مسکونی و سعی در کاهش تورم در بخش مسکن و … به چنین نظارت هایی اقدام می نماید.

پاسخ به یک سؤال: ✅✅✅

س: سازنده ای مي‌خواهد بر روي زمين من ساختمانی بسازد. براي گرفتن مجوز شهرداری به من مي‌گويد زمين را به نام او كنم . اگر بخواهم اين كار را انجام دهم گرفتن چه نوع تضميني به صلاح است ؟

ج: در قالب تنظیم قرارداد مشارکت مدنی، چند راه برای تضمین تعهدات سازنده وجود دارد؛
از جمله اینکه در سه مرحله، سه دانگ سهم وی را بصورت وکالتی بنام بزنید: ۱) یک دانگ هنگام تنظیم قرارداد مشارکت. ۲) یک دانگ پس از ساخت سقف اول. ۳) یک دانگ در پایان سقف آخر.

روش دوم اینکه، همزمان با انتقال سه دانگ، در سه مرحله فوق، چک تضمینی بگیرید.
به یادداشت های بیشتری در سایت مراجعه کنید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا